Send e-post

Copyright © 2009 B Sønsteby

Resultater
Sandbakken
Flom i Åsta 2016
Viltkamera, første forsøk
Viltkamera 2013
Viltkamerabilder 2014
Viltkamerabilder 2015
Fjellbilder 2010
Fjellbilder 2011
Fjellbilder 2012
Naturbilder 2013
Naturbilder 2014
Naturbilder 2015
Fjelltur
Bjørnesporing
Frankriketur
Villsvinjakt Frankrike
Bjørnetest i Namsskogan
Marma 2011
Gamle forsidebilder
Godt sagt
Liverpool

Fra mine turer til Frankrike, både på jaktprøver - for å hente hund - fra utstillinger har jeg samlet noen bilder og små historier. Her finner du også bilder jeg har fått anledning til å bruke av mine franske venner.

En av de flotteste hundene jeg så , Penelope du Pays Malouin, med eier Mr. Marcel Lefort.

Her er Mascotte du Puits doux de Bouregard.
Fransk Utstillingschampion, eiet og oppdrettet av Yves Machefert
som også er oppdretter av min Maline.

Fra jaktprøven har jeg ikke så mange bilder ennå, men her ser vi Mr. og Mme. Vidal mens tatoveringer i ørene sjekkes og noteres av dommer Yves-Marie Jousset rett før slipp. Legg merke til de brede plasthalsbåndene hundene har for at dommerne skal kunne skille dem fra hverandre. En annen interssant ting var at her var ofte hele familien med, i det minste begge ektefellene sammen. Virkelig sosialt, med andre ord. Kvelden på hotellet var også preget av sosial omgang og muntre samtaler. Synd de ikke har norsk som morsmål. Det hadde gjort alt så mye enklere ;o)

Her sees en "stakkars" liten Fauve-frøken i det hun er på vei ut av tornekrattet på leting etter kaninen som krysset åpningen noen sekunder tidligere. Her ser man virkelig viktigheten av at Fauven har en skikkelig pels. Med pelskvaliteten man ser på enkelte nordiske Fauver ville de blitt skikkelig opprevet. Dette er forresten en av hundene i det "meute" (pack) som ble kåret til prøvens beste. En skikkelig hardhaus.


I full fart etter kaninen. Her er kullsøster av Mascotte som sees lengre opp på siden.


National d'Elevage, det er sus over det i de franske Fauve-folkenes ører. Etter å ha opplecd en av dem må vi bare innrømme at det var interessant og opplevelsesrikt. Under ser dere hvordan man oppstaller hundene mens utstillingen foregår. Arrangøren setter opp hundegårder og alle som vil kan få leie deet nødvendige antall.


Ikke mange av dem var dekorert på denne måten, riktignok.


Da Marc kom tilbake fra årsmøtet hadde vi hengt opp et elggevir på hans lille hundegård. Et skikkelig stort bilde av Rafale kunne vi også overrekke.


Det er nå en gang slik i vinens hjemland, at vin nyter man i alle anledninger. Også om det ikke er noen anledning, forresten. Med vindyrkere som utstillere var det ikke til å unngå at smaksprøvene kom fram.

Vi ble kjempegodt mottatt og hadde noen flotte dager der nede. Tro det eller ei, men Marit debuterte som utstiller i en ring dere hun ikke forstod noe av det som ble sagt og vet vel den dag i dag ikke hva hunden hun stilte het. Gikk vel ikke helt til topps, men det ga nok mersmak for litt etter kom hun inn i ringen og hjalp meg med å stille åpen klasse hannhunder med det resultat at hun gikk seirende ut av duellen. Beste hannhund åpen klasse til henne og tredje til meg.


Marits debut i utstillingsringen med ei tispe av ukjent opprinnelse og eiere. De bare så at hun var "ledig" overlot henne båndet og dyttet henne inn i ringen. Tenk om jeg hadde gjort noe slikt. Da hadde jeg vel måttet reise alene hjem (eller haike).


Neste forsøk gikk bedre. Beste åpen klasse hannhund på National d'Elevage 2003,
Sauterne de la Petite Maine, eid av Rallye St Paul


Åpen klasse hannhund rangert. Dette var virkelig flotte hunder.Fra venstre, vinneren SAUTERNE de la PETITE MAINE (Lanceur du Chemin de l’Epine / Image) med Marit som handler og eier er RALLYE ST PAUL, deretter SAPHIR du RALLYE de RAMONDENS (Irak des Vieilles Combes / Priska du Rallye de Ramondens) med Mr ESCANDE, nr tre ble PASTIS (Lanceur du Chemin de l’Epine / Mascotte de l’Echo de Quehillac) med undertegnede som handler og eier er RALLYE ST PAUL, til høyre sees OKAPI de VELLEMONT (Nuage du Chemin de l’Epine / Jina de Vellemont) med Mr GARNIER


Beste jaktpremierte tisper samlet foran dommer Mme Corbeau,
Fra høyre og som nr 1 sees NOISETTE (JUNGO / HERMINE du Rec Poruc) Mr Bureau deretter SABINE de CREAC'H LEUE (OLIFAN du Pays Malouin / MANON de l'Echo du Bois de Kervoasdoué) Mr. Filloux, så RASTA du CLOS la HAIE (NINO du Val d'Ancenis / LINE) Mr. Connan og lengst til venstre sees RIQUETTE du ROCHER de CHARMES (CASTOR de la Vallée du Rhône / MISS du Rocher de Charmes) Mr. Bodi.


De to beste i Championklasse tisper. And the Winner is: Rosie du Rallye Saint Paul med norsk handler og deretter fulgte Oleronne du Puits doux de Beauregard med dansk handler. Her opplevde vi forresten at av de fire ch-tispene som ble stilt var det bare en fransk handler, de øvrige var foruten de som allerede er nevnt, en hollandsk. Med dommer som snakket flytende engelsk gikk det greit for oss, men da hun snakket engelsk til franskmannen ble han temmelig stiv i blikket.


Mr Gerard Bodi med sitt jaktpack.


Mr Rene Riva med sitt jaktpack.


Jaktpack fra Rallye Saint Paul.


Beste jaktpack tilfalt Mme Sary, kennelnavnet des Vieilles Combes.


Beste oppdretterklasse er rangert.
Mr. Escande stakk av med seieren mens Mme Sary hente seg en andreplass her.


Mine favoritter ble nummer tre, men var rimelig godt fornøyd med det.


Når status skulle gjøres opp var det en som var spesielt fornøyd. Mr Gerard Bodi stakk av med vandrepremie for beste hannhund i kombinasjon utstilling/jaktprøveresultat sist sesong, akkurat som i 2001. En gang til og den blir hans til odel og eie. I hans unge alder skulle forholdene ligge godt til rette for et vellykket resultat. Hadde senere en prat med han på en artig blanding av fransk-engelsk-tysk-norsk ispedd en masse ordbokbruk. Dersom enkelte hunder kan kalles jaktidioter på grunn av deres enorme jaktlyst så er nok også han temmelig nær opptil samme benevnelse. En kjempetrivelig fyr som tok hjertelig imot oss i sitt hjem dagen etter for å vise oss hundene og bare være sosial. Takk skal du ha.


Fornøyd ser også denne damen ut til å være. Ny hund innkjøpt til Danmark, Pharaon du Peu de la Lebre. Femte beste hannhund jaktklasse var det siste han presterte på fransk jord så nå må Bente følge opp.


Maline fotografert med et typisk Alsace-terreng som bakgrunn. Hun skulle bare visst at dette sannsynligvis var siste gang hun var på fransk jord. Håper hun vil trives.

Fra kaninjakt har jeg fått disse bildene fra Marc Auguin.


Skulle vel bli litt av et støynivå om det ble los på hele denne gjengen.


Så er det "fri !" og hele gjengen ut i søk. Her er det om å gjøre å være kjapp
for å rekke å være førstemann som finner noe interessant.


Etter en økt i varmen er det godt å kunne trekke ned til en bekk
og kombinere bading - avkjøling - drikke.