Send e-post

Copyright © 2009 B Sønsteby

Fenjas valper 2018
Jippys valper 2018
Celeste er parret
Nanna
Fenja
Åstdalen's Edda
NVCH NUCH SE UCH
Åstdalen's Diva de la Chasse
Åstdalen's Femme Fatale
Høgmossens Celeste le Cadeau
Åstdalen's Jippy la Chasseuse
Tidligere elghunder
Tidligere fauve'r
Historikk BFdB

Jakthundhelg på Marma
i regi av
Svenska Basset Fauve Klubben

Jeg syntes det var både overraskende og gledelig da jeg tidlig i vinter ble spurt om jeg kunne tenke meg å komme til Jakthundhelgen på Marma og snakke om Fauve'n, dens bakgrunn og historie i Frankrike og Norge. Selvsagt svarte jeg ja, og nå er det hele over. Det ble en meget hyggelig helg sammen med mennesker som er opptatt av de samme interesser som en selv, Fauve og jakt med drivende hund. Samtalene gikk til ut i de små timer og når sant skal sies, så deltok nok hundene litt vel mye i noen av de samtalene.

Foreløpig har jeg redigert en del bilder til nettsiden, men jeg skal også skrive et lite sammendrag, slik jeg oppfattet det som skjedde og når tiden strekker til vil jeg legge ut en renskrevet versjon av hva jeg selv gikk gjennom sammen med bildene som ble brukt for å illustrere.

Det var trolig en temmelig representativ gjennomsnitt for rasen som ble vist fram, da det var ca 35 hunder til stede under samlingen. Dette viser i så fall at vi har en temmelig stor genetisk variasjon når det gjelder både eksteriør og jaktegenskaper. For min del var ikke dette overraskende, da det også gjenspeiles i rasens hjemland. Fauve'n er ikke en smal og egenartet avlsbase, men eer variert og litt uforutsigbar rase. Kanskje er det også dette som gjør at noen fastner for den? Jeg vet ikke, men jeg tror faktisk at dette er noe vi skal bidra for å opprettholde. Det snakkes jo så mye om at vi ikke skal skape en ny rase, når vi snakker avlsarbeid. Nettopp, la den ha sine variasjoner, både eksteriørt og jaktlig, vær imidlertid meget påpasselig med å opprettholde den gode mentale og fysiske helse. Der er den i toppklasse. Eer det så at vi ønsker en hund som har helt andre egenskaper som drivende hund, så velg heller en annen rase enn å avle Fauve'n til å bli det du ønsker. Ønsker du en hund som ser annerledes ut enn gjennomsnittet, så velg en rase som ser slik ut, da vel!

Da skal jeg ikke skrive mer akkurat nå, bare presentere en del bilder jeg tok i løpet av helgen. Det finnes mange-mange flere, men det skal være et representativt utvalg. For de som var der i helgen og har ønsker om kopier av noen av bildene, så send meg en e-post med info om hvilket / hvilke bilder det gjelder eller ta en telefon og fortell. Det dere ser her er bare lavoppløste versjoner, så de fleste finnes i langt bedre oppløsning og kvalitet.

For å begynne med begynnelsen, så blir det noen bilder fra lørdag. Hovedsakelig av hunder med blod fra mine avlshunder i årene.

Nimrods Kennel hadde gitt en jaktdag på Boda med egen hund som gave til loddsalget.
Hans Gustavsson var den heldige vinner, så nå skal en Hauk-Allette avkom dit og imponere :-)

Utdeling av priser for sist års innsatser. Hyggelig å se at det var representanter for våre linjer i to av tre vinnere.
Den tredje har vært hos oss og parret, så litt innflytelse får vi da på de svenske Fauve'ne og så :-)

Da skal vi over til søndagens "happening"
25 Fauve'r ble sluppet i et hegn på området. Det var indelrig moro og meget interessant å se så mange løs samtidig.
Det minnet meg på en dag jeg var i Frankrike på villsvinjakt.

HISTORIKK BASSET FAUVE DE BRETAGNE.