Send e-post

Copyright © 2009 B Sønsteby

Fenjas valper 2018
Jippys valper 2018
Celeste er parret
Nanna
Fenja
Åstdalen's Edda
NVCH NUCH SE UCH
Åstdalen's Diva de la Chasse
Åstdalen's Femme Fatale
Høgmossens Celeste le Cadeau
Åstdalen's Jippy la Chasseuse
Tidligere elghunder
Tidligere fauve'r
Historikk BFdB

Utmerkelser til våre avlshunder og vårt oppdrett

For dette vil vi først og fremst takke alle ivrige valpekjøpere som står på og oppnår gode resultater med avkom fra våre hunder og vårt oppdrett. Samtidig vil vi selvsagt passe på å ønske alle lykke til videre med sine innsatser for å bevise hvilke dyktige hunder Basset Fauve kan være!

NJCH NVCH NUCH NordV-02 Rafale du Rallye Saint Paul
ble rasens aller første tispe som oppnådde trippel championat, uansett nasjon !
Hun kom hit i juni 2002, 2 år gammel. Allerede i september var hun NVCH
og i november ble hun NUCH. Året etter ble hun NJCH og trippel'n var i boks.
Takk Raffen for den kjempe hunden du var!!

Hun har også satt sterke spor etter seg i avlsarbeidet. Vi har forsøkt å spre valpene til alle de nordiske landene, for at de friske blodslinjene skulle kunne være med å hjelpe mot en mulig innavlsproblematikk som fort kan oppstå i en slik liten rase. Med mange dyktige og interesserte valpekjøpere har Rafale derfor også mange godt premierte avkom. Vi hadde derfor gleden av, på Generalforsamlingen i NBak 20/3- 2010, å motta NBaks jaktavlsdiplom i bronse og sølv for Rafales innsatser for rasen.

Et år senere var det klart. Rafale var kvalifisert for gull.
Ekstra hyggelig at dette skjedde på samme årsmøtefest som når NBaK feiret sine første 25!!

Takk Rafale for alle gleder du har gitt oss og takk alle valpekjøpere for at dere har stilt opp og vist at Fauve'n er en dugelig jakthund.


NJCH NVCH NUCH FinUCH Regal du Rallye Saint Paul
ble rasens første hannhund som oppnådde trippel championat i Norge !
Regal kom hit i mai 2004, 4 år gammel. Han ble NJCH og NUCH før jul og ble NVCH i juni året etter. Da han var i Finland for litt avlsinnsats ble han stilt på utstilling der borte og fikk sitt Cert og ble FinUCH.

Han har, som Rafale, også satt sterke spor etter seg i avlsarbeidet. Ikke minst med de to kull disse to har sammen. Der er det blitt mange utrolig dyktige hunder. Vi har for Regals del, forsøkt å spre parringene til alle de nordiske landene og føler vi har lykkes godt med det. Så langt vi kjenner til, er det ingen annen hannhund i denne rasen som er i nærheten av hans statistikk for premeirte avkom. Regal ble på Generalforsamlingen i NBak 20/3 - 2010 tildelt NBak jaktavlspris i bronse, og med den utviklingen det ser ut til at hans avkom har, så vil det ganske sikkert kommer mer.

Et år senere var det tid for ny valør. Sølv denne gang, og med et par avkom til som klatrer opp til tittelen JCH vil gull blinke i hyllen. Vi takker Regal for hans innsatser og håper de siste valpekjøperne gjør sitt for at også han skal få sitt gull :-)


NVCH NUCH Sirka de la Meignaniere
kom til Norge i november 2003. Hun var da drektig med Tonton du Rallye Saint Paul.

Allerede første sommeren ble hun NVCH og året etter ble hun NUCH. Ingen har vel heller gitt meg et så stort Kick i skogen som Sirka når vi på sporarbeide etter bjørn støkte en som lå under ei skjørtegran og ikke startet før hun var bare 10 meter fra grana. Selv stod jeg 5 meter lengre bak og fikk nesten infarkt, og rakk i alle fall ikke å skyte bamsen. Sirka stod bare stille og kikket på den da mosen skvatt og bamsen forsvant. Så spora hun videre etter den som om ingen ting hadde hendt. TØFF DAME !!

Sirka ble på Generalforsamlingen i NBak 20/3 - 2010 tildet NBak jaktavlspris i bronse.


NVCH NUCH  Ardent kom til oss våren 2007. Han oppnådde veldig raskt både NVCH oh NUCH. Vi har ikke startet han flere ganger på drevprøver, men det er egentlig bare dumt. Han jager som en drøm hver gang vi slipper, så egentlig burde han vært NJCH også. Ardent har ikke så mange valper etter seg, men allerede i 2011 fikk han Norsk Bassetklubbs Viltsporavlspris. Det er sterkt!


Åstdalen Kennel ble på Generalforsamlingen i NBak 20/3 - 2010 tildet NBak jaktoppdretterpris i bronse etter at hundene våre hadde oppnådd så mange priser var det vel ikke mer enn naturlig at det dryppet litt på oppdrettet også og vi kunne fornøyd hente diplomer og premier for innsatsene i avlsarbeidet for BFdB. Det var vi svært fornøyd med etter vår ringe tid i dette miljøet.
Bar ett år skulle det ta, før vi havnet på en medaljevalør bedre. Under jubileumsmiddagen 2011, da NBaK feiret sine første 25 år, ble vi tildelt Jaktoppdretterpris i sølv. Kombinert med at Rafale, som aller første hund innen NBaKs regelverk ble tildelt Jaktavlspris i GULL, må vi si at dette ble en meget vellykket kveld.

Som vi skrev i innledningen til denne siden, så er vi våre valpekjøpere evig takknemlig for den innsatsen de har bidratt med til å vise rasens mange fortrinn og egenskaper. Vi håper at de også i framtiden vil fortsette på samme vis, både tidligere valpekjøpere og ikke minst framtidige interesserte i denne rasen.

En samlet diplombukett vi ble tildelt under jubileet 2011

Under jubileumsmiddagen 2011 ble også Bjørn tildelt Norsk Bassetklubbs Hederstegn for arbeidet med medlemsblad - nettsider - rasebrosjyrer - videofilmer - design til klistremerker og profileringstøy.
Det er bare en ting å si: TUSEN TAKK!!